• 1 minut
  • 158 cuvinte
  • 38 vizualizări

Demult, demult, trăia un bucătar. Într-o zi, după ce s-a întors acasă de la lucru, la han, a început să discute cu soția sa ce mîncare să facă și pînă la urmă au hotărît să prepare jiaozi, un fel de colțunași1 cu carne.

Soţia sa a cumpărat o jumătate de kilogram de carne. După ce s-a întors, a dat carnea soțului, iar el s-a dus la bucătărie s-o prepare. Îndată ce-a luat carnea, a tăiat repede o jumătate din ea, iar restul l-a băgat pe furiș în sîn. Soţia lui tocmai intra în bucătărie şi observîndu-l l-a ocărit:

— Om neisprăvit și afurisit ce eşti! Este carnea noastră, noi am cumpărat-o, dar la ce-ţi trebuie s-o ascunzi în sîn?!

El răspunse înfiorat:

— Vai, am făcut-o din obişnuință…


  1. colțunaș — preparat culinar făcut din aluat tăiat în pătrate mici, care se umplu cu carne, cu brânză, cu marmeladă etc. și apoi se fierb în apă. ↩︎